Travel Guides

a

About Me

Top

Милано | Travel Guide

Добре дошли в Милано, Италия

Милано не е просто един от най-стилните и елегантни градове в света – това е оживен мегаполис, богат на вкусна кухня, изключително изкуство и процъфтяваща спортна култура и определено е столица на модата! В град, който гъмжи от много скрити скъпоценни камъни и приключения, да решите какво да правите и къде да отидете не е лесна задача. И ако имате само един или няколко дни в Милано.. не се притеснявайте, аз ще ви помогна да изберете най-добрите дестинации! Ще се влюбите в атмосферата на архитектура и прекрасни места за посещение!

Прекарах няколко дни в този рай и повярвайте ми, тази ваканция беше една от любимите ми! Има толкова много малки и елегантни ресторанти, красиви кафенета, а ако говорим за пазаруване, вариантите са много!

Катедралата в Милано

Galleria Vittorio Emanuele

Какво да очаквате в Милано:

Език: Италианският е официалният език.

Валута: Евро (€) е официалната валута.

Климат: Континентален, с влажна и студена зима и горещо лято.

Плащания: Можете да платите с кредитна карта на повечето места, но направете като мен – задължително носете със себе си пари в брой.

Travel tip:

Един или два дни са напълно достатъчни, за да усетите атмосферата на града и да го разгледате.

КАК ДА ПЪТУВАМЕ ИЗ МИЛАНО

Италия притежава модерна система за обществен транспорт, която свързва места в града, като летища, линии на метрото, трамваи и автобуси.

Метро – Подобно на много големи градове, Милано има метро. Не е огромно, но трите линии обслужват почти всички туристически спирки в града, така че използвах именно метрото.

Трамвай – Другият основен железопътен транспорт в Милано е мрежата от трамваи. Има повече трамвайни линии, отколкото линии на метрото и в зависимост от това къде се намирате в града, те могат да бъдат наистина удобни, за да стигнете до мястото, на което отивате.

Автобус – Автобусите на Милано покриват много от същите области, които правят метрото и трамваите, но те също се отдалечават от тези други два метода за транспорт.

Важно е да се отбележи, че Милано не е толкова голям град, така че забележителностите могат да бъдат разгледани на пешеходно разстояние.

ТОП МЕСТА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ В МИЛАНО:

Миланската катедрала

Определено трябваше да посетя най-известното място в Италия – Миланската катедрала, наречена Duomo di Milano на италиански. Позволете ми да ви обясня – това е огромна катедрала в готически стил, разположена в сърцето на Милано и е една от най-големите католически църкви в света! Миланската катедрала е огромна структура, изработена от големи потъмнели мраморни плочи. Интериорът е много елегантен благодарение на големите си изваяни мраморни колони, които достигат до тавана. Наистина бях впечатлена от това посещение!

Стадион Сан Сиро

Любителите на футбола, това е за вас! Насладете се на два от най-легендарните италиански клубни отбори на техния домашен стадион. Сан Сиро е атмосферата на Милан и Интер. Специално за футболните фенове могат да надникнат „зад кулисите“ на стадиона, докато вървят по стъпките на най-известните шампиони. Удивително! Влезте в съблекалните на Ак Милан и Интер и се пригответе за очарователната гледка към игрището Сан Сиро, най-големият подарък за всеки футболен фен.

Замъкът Сфорца

Когато сте на пътешествие в Италия, трябва да посетите замъка Сфорца. Прилича повече на крепост с голям двор, отколкото на замък. Комплексът разполага с библиотека и няколко музея. Някои от тях съдържат произведения на Микеланджело и да Винчи, както и изкуства и артефакти от Древен Египет.

Интересен факт: Територията на замъка Сфорца е пълна с котки! Те отдавна са живели по крепостните стени и обичат да се пекат на слънце в тревата. В замъка има определени хора, които ги хранят, така че навсякъде има табели, че котките не трябва да се хранят. Разбира се, всеки искаше да нахрани пухкавите приятели и никой не се съобразяваше с табелата.

Парк Семпионе

Parco Sempione е голямо зелено пространство в близост до Castello Sforzesco. Паркът е с обща площ от над 47 хектара! Представете си за какво говоря. Има много дървета, храсти и цветя, разпръснати сред многобройните си ярки зелени тревни площи и красиво изкуствено езеро, в което живеят много видове птици. Разходете се бавно и дишайте чист въздух и ще презаредите батериите си.

Галерия Виторио Емануеле

Мястото е много фотогенично и светло, с великолепни арки и впечатляващ стъклен и железен купол. Галерията се счита за една от най-красивите и впечатляващи в Европа. Именно тук се намира легендарният 7-звезден хотел, единствен по рода си в Милано. Но не очаквайте да намерите вход към него или поне табела: мястото е строго класифицирано, за да гарантира неприкосновеността на личния живот на своите гости. Можете да се насладите на спирка за кафе, преди да се отправите към площадите.

Музей Леонардо да Винчи

Националният музей на науката и технологиите „Леонардо да Винчи“ е един от най-вдъхновяващите исторически обекти в Милано. Разбира се, светилището и „сърцето” на музея е етажът, посветен на изобретенията на Гения и Създателя, който е изпреварил времето си и е живял в Милано в продължение на деветнадесет години – Леонардо да Винчи. Над входа на галерията има гравиран портрет на майстора, който силно ме впечатли. Учените все още се чудят как може този невероятен човек да измисли такива изумителни модели! По това време човечеството дори не е изобретило достатъчно мощен източник на енергия, необходим за работата на много от тях. Все още беше далеч и от електрическия двигател и парната машина. Това означава, че голяма част от изобретенията на великия майстор не са могли да влязат в действие. Той обаче успява да ги създаде, а готовите чертежи са направени много преди времето, когато механизмите, изградени върху тях, могат да бъдат пуснати в действие. До ден днешен има различни предположения за тайнствените способности на Леонардо.

Най-накрая…

Определено си заслужава пътуването до Милано! Атмосферата ще ви омагьоса и уверявам ви, че ще се насладите максимално и ще искате да се върнете отново в Милано! И не забравяйте – няколко дни са повече от достатъчни!

Recommended reads:

    Sorry, no posts matched your criteria.

6

post a comment